Perinteitä arvostaen, tulevaa rakentaen

Luontoharrastusvaatteiden valmistaja Sasta syntyi yli neljäkymmentä vuotta sitten. Sastan koti on Pohjois-Euroopan viimeisten erämaiden kainalossa, ikimetsien, vaarojen ja järvien keskellä. Melkein suoraan tehtaan portilta aukeavat karhujen, susien ja ahmojen aavat metsästysmaat. Yritys toimii edelleen syntysijoillaan Pohjois-Karjalan Nurmeksessa ja ammentaa voimaa sekä juuristaan että Itä-Suomen koskemattomasta luonnosta.

Kauppiassukua jo kolmannessa sukupolvessa

Sasta on Saastamoisten perheyritys kolmannessa polvessa. Saastamoisen kauppiassuku aloitti toimintansa Nurmeksessa jo lähes kahdeksankymmentä vuotta sitten. Tällöin Eino Saastamoinen, vaikeuksia kokenut huutolaispoika, aloitti kaupanteon kulkukauppiaana ja myöhemmin torikauppiaana Nurmeksen Porokylän torilla. Kaupanteko kannatti ja syntyi E. Saastamoisen vaateliike, jossa on nykyisin myös Sasta Outlet.
 
Sasta -tuotemerkki syntyi vuonna 1969, kun Einon poika Urpo Saastamoinen innokkaana erämiehenä suunnitteli sarkapuvun itselleen. Puku herätti kiinnostusta myös metsästyskavereissa ja niin Sasta -tarina sai alkunsa. Omaksi yhtiökseen Sasta eriytettiin vuonna 1984. Nykyään Urpon poika Jari Saastamoinen on yrityksen toimitusjohtaja ja tytär Kirsi Kärkkäinen tuotepäällikkö.

Sinulle, joka arvostat luontoharrastustasi

Tänään Sasta tunnetaan korkealaatuisista ja toimivista ulkoilu- ja vapaa-ajan vaatteista. Seuraamme aktiivisesti uusien materiaalin kehitystä ja testaamme niitä omien testiryhmiemme avulla oikeissa käyttöympäristöissä.

Sasta vastaa hengeltään tulevaisuuden kiireetöntä slow-ajattelua. Ihmisen on hyvä liikkua ja harrastaa luonnossa omaan tahtiinsa ilman suorituspaineita ja tuntea olevansa yhtä luonnon kanssa. Tyypillinen Sasta-vaatteiden käyttäjä on aktiivinen ulkoilmaihminen, joka arvostaa harrastustaan ja vaatii kaikilta ulkoiluvarusteiltaan korkeaa laatua – henkilö, joka haluaa nauttia harrastuksestaan säästä riippumatta.