Picture of Sasta Ventile jackets surface when water drops on in

Materiaalit ja alkuperä

Lähes kaikki Sasta-tuotteet valmistetaan EU:ssa. Ainoastaan pieni osa tuotteista, lähinnä oheistuotteet, valmistetaan valikoiduissa tehtaissa Kiinassa ja Intiassa. Valmistusmaasta riippumatta tuotteiden laatua valvotaan Suomesta käsin. Pitkäaikaisiin kumppanuuksiin perustuvat tavarantoimittajamme takaavat, että tuotteet vastaavat meidän sekä asiakkaidemme asettamia vastuullisuus- ja laatukriteereitä.

 

Sasta Q.33

Sasta Q.33-kangasta käytämme monipuolisesti erilaisissa retkeily-, metsästys- ja ulkoiluvaatteissa. Kankaan koostumus on 65 % kierrätettyä polyesteriä ja 35 % luomupuuvillaa. Kankaan pinnassa oleva parafiini-vahaviimeistely tekee kankaasta ryhdikkään ja likaahylkivän. PFC-vapaan C0 (PFC Free) Nikwax Cotton ProofTM -käsittelyn ansiosta Sasta Q.33-kangas on vettähylkivä.

Sasta Q.33-kangas on keveydestään huolimatta kestävä. Kangas suojaa myös tuulelta ja hyttysiltä, ja on hengittävä.

Uudelleenkäsittely:
Sasta Q.33-kankaasta valmistetut tuotteet voidaan käsitellä uudestaan Nikwax Cotton ProofTM -aineella, mikäli vahaus ja vettähylkivyys ovat kuluneet pois käytössä tai pesuissa. Lisätietoa Nikwax Cotton ProofTM -käsittelyaineesta löydät https://www.nikwax.com 

Valmistusmaa:
Etelä-Korea Kierrätetty polyesteri tuotetaan muovipulloista Etelä-Koreassa. Luomupuuvilla on peräisin Turkista.

Sertifikaatit:
Öko-tex 100
GRS (Global Recycle Standard)

 

Ventile® ECO Organic

Ventile® ECO Organic on erittäin tiheäksi kudottua 100 % luomupuuvillakangasta, joka valmistetaan kestävästi kasvatetusta luomusertifioidusta puuvillasta. Kasvatuksen aikana puuvilla ei ole altistunut torjunta-aineille tai kemiallisille lannoitteille. Vai 0,04 % maailman puuvillasadosta käytetään pitkäkuituisen Ventile® ECO Organic luomupuuvillan valmistukseen. Ventile®ECO Organic-kangas on käsitelty PFC-vapaalla C0 (PFC Free) vettähylkivyysaineella (DWR) lisäominaisuuksien ja vettähylkivyyden lisäämiseksi.

Ventile® ECO Organic-kankaassa ei ole laminointia eikä sivelyjä, vaan puuvillan kuidut turpoavat joutuessaan kosketuksiin veden kanssa ja tekevät kankaan tiiviiksi ja vettähylkiväksi. Kangas suojaa erinomaisesti tuulelta, vedeltä, lumelta ja kylmältä. Ventile®-tuote on kestävä, joten sen hankinta on pitkäikäinen investointi. Kankaan paino on 220 g /m2.

Uudelleenkäsittely:
Ventile®-kankaan voi käsitellä uudelleen, mikäli vettähylkivyys on kulunut pois käytössä tai pesuissa. Ventile® suosittelee käsittelemään tuotteet joko Nikwax Cotton ProofTM tai Granger Extreme Waterproofing for Naturals -aineilla. Tuotteen voi pestä ennen käsittelyä esimerkiksi Nikwax Tech Wash -pesuaineella. Lisätietoja tuotteen huollosta ja pesusta löytyy https://ventile.co.uk/fabric/ Muista lukea ohjeet tarkasti käsittelyaine pulloista.

Valmistusmaa:
Sveitsi

Sertifikaatit:
Öko-tex 100 GOTS (Global Organic Textile Standard)

 

Villa

Villan parhaimpia ominaisuuksia ovat hengittävyys ja hyvä lämmöneristyskyky. Villa säätelee kehon lämpötilaa, joten villavaatteet soveltuvat hyvin sekä kylmään että lämpimään säähän. Villa imee ja siirtää hyvin kosteutta tuntumatta märältä, ja se säilyttää lämpöominaisuutensa myös märkänä. Villa hylkii likaa ja vettä luonnostaan, joten villavaatteita ei tarvitse pestä usein, vaan usein pelkkä tuuletus riittää. Sekoitekankaisiin on lisätty joko polyesteriä tai polyamidia kulutuskestävyyden parantamiseksi.

Prato Green District villakankaat

Käytämme sarkavillaisissa takeissa ja housuissa sekä villaflanellipaidoissa erilaisia Italian Prato Green District -alueen villakankaita. Perinteisen tavan mukaan alueella kierrätetään vanhaa villajätettä, kuten vanhoja villavaatteita tai -peittoja, repimällä ne kuiduiksi ja valmistamalla niistä uusia kankaita. Tältä alueelta tulevia villakankaita kutsumme Recycled Wool -materiaaleiksi.

 

Polyesterikankaat

Polyesterikankaat ovat helppohoitoisia, lujia ja niissä on hyvä hankauksenkesto. Polyesterikankaista valmistetuissa tuotteissa on hyvät pesuominaisuudet ja ne eivät kutistu pesussa. Lisäksi kankaassa itsessään on jo alhainen kosteudenimukyky ja kangas kuivuu nopeasti kastuttuaan.

Käytämme vettähylkiviä, PFOA-vapaita (C6) yksivärisiä tai maastokuosillisia polyesterikankaita metsästystuotteissa joko Gore-Tex® Z-linerin, Gore-Tex® Spider Linerin tai Gore-Tex® Woodland linerin kanssa. Tulilla istuttaessa on hyvä muistaa, että polyesterikankaaseen voi tulla reikä kipinän siihen osuessa. Reikä ei kuitenkaan vaikuta tuotteen ominaisuuksiin, vaan haitta on enemmänkin esteettinen.

Gore-Tex ®

Guaranteed To Keep You Dry -lupaus

Gore-Tex® -materiaalit ovat täysin veden- ja tuulenpitäviä, mutta samalla hengittäviä. Gore-Tex® -kalvon mikroskooppisen pienet huokoset ovat 20 000 kertaa pienempiä kuin vesipisarat, mutta 700 kertaa suurempia kuin vesihöyrymolekyylit. Gore-Tex® -kalvon ulkopinta on tämän vuoksi täysin vedenpitävä, mutta sisäpinta läpäisee kehon kosteuden. Gore-Tex® -vaatteet soveltuvat kaikenlaisiin sää- ja ulkoiluolosuhteisiin ja ne ovat pysyvästi vedenpitäviä rankimmissakin olosuhteissa ja kovankin kulutuksen jälkeen. Gore-Tex® -tuotteiden materiaalit ja tuotteiden rakenteet riippuvat siitä, mihin käyttö-tarkoitukseen kyseinen tuote on suunniteltu. Tuotteiden saumat on teipattu vedenpitävyyden takaamiseksi. Gore-Tex® -vaate voi edetä tuotantoon vasta, kun prototyyppi on hyväksytty vaativassa Gore-testissä.

Valmistusmaa:
Useita maita, kuten Kiina, Taiwan, Saksa

Sertifikaatit:
Öko-tex 100

Gore-Tex® Z-liner
Kevyeen tukikankaaseen laminoitu Gore-Tex® -kalvo muodostaa Z-liner vuorin, joka on omana irrallisena vuorina vaatteen päälliskankaan ja sisävuorin välissä.

Gore-Tex® Spider ja Woodland liner
Gore-Tex® -kalvo on laminoitu vuorikankaaseen. Erillinen päälliskangas on tuotteessa omana irrallisena kankaana.

Gore-Tex® 2-layer
Gore-Tex® -kalvo on laminoitu pintakankaaseen. Erillinen vuori lisää tuotteen mukavuutta ja monikäyttöisyyttä sekä suojaa kalvoa kulumiselta.

Gore-Tex® 3-layer
Gore-Tex® -kalvo on laminoitu sekä pintamateriaaliin että sisävuoriin. Kerrokset eivät pääse hankaamaan toisiaan, mikä vähentää kankaan kulumista ja parantaa kestävyyttä.

Gore-Tex® InfiniumTM
Gore-Tex® InfiniumTM -tuotteet tarjoavat maksimaalisen hengittävyyden ja täydellisen tuulenpitävyyden, joten voit ylläpitää suorituskykyäsi myös vaativissa fyysisissä rasituksissa. Täydellinen tuulenpitävyys Suojaa kehosi mikroilmastoa tuulen hyytävältä vaikutukselta. Maksimaalinen hengittävyys Haihduttaa kehon tuottaman kosteuden estäen siten ylikuumenemisen ja kosteuden kerääntymisen vaatteen sisälle.

Polartec® Thermal Pro®
olartec® Thermal Pro® -materiaalissa on teknisen sidosrakenteen vuoksi erittäin hyvä lämmöneristävyys, tuulenpitävyys sekä hengittävyys. Harjattu sisäpuoli tuntuu miellyttävältä. Polartec® Thermal Pro®:sta valmistetut tuotteet soveltuvat sekä välikerrokseksi että pidettäväksi ulkoilutakkeina. Sastan käyttämässä Polartec® Thermal Pro® -materiaalissa on 77 % kierrätettyä polyesteriä (pet pullot).
Sertifikaatit: Öko-tex 100

Kenytex®
Kenytex® on erittäin luja ja kestävä materiaali, joka sisältää p-aramidikuitua (Kevlar®/DuPont). Lujuudestaan huolimatta kangas tuntuu miellyttävältä ja se on vettä- ja likaahylkivä, mutta päästää iholta tulevan kosteuden läpi. Sastan käyttämä Kenytex®-vahvikekangas on koostumukseltaan 93 % polyesteriä ja 7 % Kevlar®ia. Kankaassa on PFOA-vapaa (C6) vettähylkivyyskäsittely.
Sertifikaatit: Öko-tex 100

 

Luomu puuvilla
Puuvilla on pehmeää, hengittävää ja erittäin hyvin kosteutta imevää. Orgaanisen puuvillan tuotannossa ei käytetä haitallisia lannoitteita ja tuotanto rasittaa luontoa mahdollisimman vähän.