Our Story

Tarinamme

Sastan synty on kertomus nurmeslaisen miehen kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä. Mitä tänä päivänä kutsutaan innovaatioksi, oli 1960-luvun alussa nuoren miehen halua saada metsästysreissuilleen käytännöllinen ja mukava eräpuku.
 
Jo nuoresta asti metsästystä harrastaneen Urpo Saastamoisen jahtialueet ovat Pohjois-Karjalan erämaissa. Tiettömät taipaleet ovat pitkiä, asumuksien tarjoamat suojat harvassa. Jo metsästysharrastuksen alkuvuosina Urpo ymmärsi laadukkaiden varusteiden tärkeyden – metsään mennään nöyrällä mielellä, luontoa ja sen karuja oloja kunnioittaen.
 
Sastan ensimmäinen metsästyspuku oli tehty sarkavillasta. Kun metsästyskausi alkoi ja metsästysseura Hyrinän Erän miehet kokoontuivat jahtimailleen, Urpo oli sonnustautunut uuteen, itse suunnittelemaansa sarkapukuun. Metsästyskaverit ihailivat pukua ja halusivat heti samanlaisen. - Siinä oli markkinatutkimus tehty, Urpo tuumaa nyt tyytyväisenä vuosikymmeniä myöhemmin.
  
Kun alkoi näyttää siltä, että erävaatteita ostetaan, ryhdyttiin suunnittelemaan myös muita tuotteita. Pian sarkavillan rinnalle tulivat vedenpitävät sadepuvut sekä vuorittomat retkeilytuotteet. Naali ja moni muu Urpon hyväksi havaitsema idea elää edelleen mallistossamme – päivitettynä tämän päivän tarpeisiin, valmistettuna markkinoiden parhaista materiaaleista.

Urpon oppien mukaan Sasta on aina testannut metsästys- ja retkeilytuotteensa käytännössä – tosi toimissa ja todellisissa sää- ja maasto-olosuhteissa, eräpoluilla ja taukotulilla. Parannukset, uudet ajatukset ja ideat viedään nopeasti prototyyppiasteelle ja käytännön kokeisiin. Oivaltavista yksityiskohdista syntyy vahva kokonaisuus, joka varmistaa vaatteen tarkoituksenmukaisuuden ja toimivuuden.