Taking Care of Your Sasta Garments

Pidä hyvää huolta Sasta-vaatteistasi!

Hyvin hoidetut Sasta -tuotteet säilyttävät erikoisominaisuutensa ja kestävät pitkään. Huolla vaatteitasi säännöllisesti ja noudata tarkasti pesuohjeita. Siten materiaalit säilyttävät erikoisominaisuutensa ja vaatteesi kestävät kovaa käyttöä ja vaativia olosuhteita vuodesta toiseen.

Sasta -vaatteet ovat helppohoitoisia ja vesipestäviä (konepesu 30 tai 40 astetta). Noudata aina tarkoin kuhunkin tuotteeseen merkittyjä pesuohjeita.

Tuotteet pestään miedolla pesuaineella nurinpäin käännettyinä ja erillään muusta pyykistä. Rumpukuivausta tai voimakasta linkousta ei suositella, koska ne saattavat vioittaa tuotteen materiaaleja. Pesty tuote käännetään oikein päin, oiotaan ja ripustetaan henkarille tai narulle kuivumaan.

Kalvollisia tuotteita, esimerkiksi Gore-Tex tai Gore Infinium, pestäessä ei saa käyttää huuhteluainetta, sillä se tukkii kalvon tai kankaan kuitujen mikroskooppisen pienet huokoset ja veltostuttaa elastiset materiaalit. Myös valkaisuaineen käyttö on kielletty.

Villa hylkii likaa ja vettä luonnostaan, joten villavaatteita ei tarvitse pestä usein, vaan usein pelkkä tuuletus riittää. Mikäli tuote on kuitenkin likainen, kannattaa se pestä. Tällöin suosittelemme käyttämään villalle tarkoitettua pesuainetta ja pesemään tuotteen pesuohjeiden mukaisesti villapesuohjelmalla.

Irtolika, esimerkiksi muta, hiekka ja irtoroskat, voivat vahingoittaa kangasta ja lyhentää tuotteen ikää. Kuivumisen jälkeen on hyvä harjata irtolika pois. Jos vaatteeseen tulee tahroja, ne voidaan poistaa tahranpoistoaineella. Tahranpoistoainetta kannattaa kuitenkin kokeilla ensin esim. tuotteen sisäpuolelle, jolloin nähdään, ettei aine vahingoita päälliskangasta. Tuote pestään tahranpoiston jälkeen normaalisti pesuohjeen mukaan.

Useimmat Sasta -tuotteiden päälliskankaat on kyllästetty likaa- ja vettähylkiviksi. Mikäli kyllästys on huonontunut tai hävinnyt käytössä ja pesuissa, vaate voidaan kyllästää uudelleen. Kyllästeaineita myydään urheilu- ja retkeilykaupoissa, jossa myös neuvotaan oikeanlaisen kyllästeen valinnassa.

Älä ompele Gore-Tex® -vaatteisiisi merkkejä tai vastaavia, koska ommel puhkaisee vedenpitävän kalvon.