The Airborne club of Finland having a hike to North pole

Laskuvarjojääkärikilta

Laskuvarjojääkärikilta on testannut Sastan asuja äärimmäisen ankarissa olosuhteissa jo useamman vuoden ajan. Toimittajana ja valokuvaajana tunnetun Kari ”Poppis” Suomelan kanssa aikoinaan alkanut tiivis yhteistyö on kehittynyt vuosien varrella tärkeäksi osaksi Sastan tuotekehitystä.

Äärimmäisissä olosuhteissa liikkuvat retkikunnat tuovat tärkeää tietoa varusteista, niiden kestävyydestä, toimivuudesta ja mukavuudesta. Näitä tietoja Sasta on menestyksekkäästi hyödyntänyt omassa tuotekehityksessään ja näin varmistetaan, että Sasta-tuotteet kehittyvät ja ovat ehdottoman luotettavia myös tulevaisuudessa.

Laskuvarjojääkärikillan meriiteistä vuosien varrelta voidaan mainita mm. keväällä 2003 magneettiselle pohjoisnavalle ulottunut 650 kilometrin mittainen hiihtovaellus sekä keväällä 2005 tehty vaellus Mount Everestille 8850 metrin korkeuteen.

Huhtikuussa 2006 Laskuvarjojääkärikilta pysytti Suomen lipun maantieteelliselle pohjoisnavalle ollen ensimmäinen suomalainen retkikunta, joka hiihti pohjoisnavalle vetäen alusta lähtien mukanaan kaikki matkallaan tarvitsemansa varusteet.